Hogyan működik a hitelkártya?

  2021. május 13.

A hitelkártyát nem szabad összekeverni a bankkártyával, mindkettőre más szabályok vonatkoznak. Hogyan működik a hitelkártya? A hitelkártyát külön igényelni kell. A hitelkártya hitelkeretét a bank állapítja meg, aminek összegét a jövedelmünk és a hitelképességünk határoz meg. A hitelkártyán nem kell egyenlegnek lennie, anélkül is vásárolhatunk vele kamatmentesen. Csak abban az esetben számít fel kamatot a hitelkártya használatért a pénzintézet, ha az előírásoknak nem megfelelően használjuk a hitelkártyát.

 


hirdetés

A hitelkártyával tilos készpénzt felvenni, nem lehet túllépni a visszafizetés időintervallumát, vagy a hitelkeretet. A hitelkártya számos kedvezménnyel is jár. A legelterjedtebb, hogy a hitelkártyával történő vásárlás esetén a vásárlások bizonyos %-át visszatéríti a bank a hitelszámlára. Ha jól használjuk a hitelkártyáját, évente akár több tízezer forintot is megtakaríthatunk.

A havi számlazárás után (ami bankonként eltérő lehet, minden hónap 15-21-ig) a pénzt maradéktalanul vissza kell fizetni a banknak. A kamatmentes időszak általában egy hónap +15 nap türelmi időt jelent. Abban az esetben, ha a tartozás nem egyenlítődik ki a határidő napjáig, a bank a hirdetményben megfogalmazott kamatot számolja fel, ezzel megnövelve a tartozás összegét annak kifizetéséig.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...