Hogyan kell visszafizetni az áthidaló hitelt?

  2021. április 08.

Az áthidaló hitelt, a lakáshiteleken belül találja. Nem minden hitelintézet rendelkezik ezzel a hitelkonstrukcióval. Az áthidaló hitel lényege, hogy ha rendelkezik egy lakással, és újat szeretne vásárolni vagy építeni, akkor ezt úgy is megteheti, hogy a régit még nem adta el. Mint minden kölcsönnek, az áthidaló hitelnek is megvannak az alapfeltételei, melyek teljesülése nélkül nem igényelhető. Az áthidaló hitel visszafizetése eltér a többi hitel rendezésétől.

 

Az áthidaló hitel adósa az a személy lehet, aki az értékesítésre szánt ingatlanban tulajdonjoggal bírt, és a célingatlanban is tulajdont szerez.

Az áthidaló hitel maximális futamideje általában 2 év. Ez idő alatt kell visszafizetni a kölcsönt. Ez kétféleképpen történhet:


hirdetés
  • A tőke és a kamat visszafizetése, az eladásra szánt ingatlan értékesítése után történik.
  • A futamidő alatt, csak a kamatot kell törleszteni, a tőke megfizetése, az ingatlan eladása után történik, de legkésőbb, a futamidő végén, egy összegben.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...