Hogyan juthat kedvező hitelhez?

  2021. november 12.

A személyi kölcsön nagyon népszerű. Ennek oka az alacsony kamat lehet. Mégis a legjobb kondíciók eléréséhez néhány plusz feltételt kel teljesíteni a bank felé. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hogyan juthat kedvező hitelhez. Hogyan lehet még olcsóbb a személyi kölcsön kamata. Érdemes több bank ajánlatát megnézni, mert akár ezreket is megspórolhat havonta a törlesztőrészleten. A legjobb személyi kölcsön kiválasztásához használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát!

 

Hogyan juthat kedvező hitelhez?

  • Bankhoz érkező jövedelem: Nem biztos, hogy a legkedvezőbb személyi kölcsön a saját számlavezető bankjánál van. Gondolja át, hogy hajlandó-e jövedelmét a választott hitelintézethez érkeztetni, a kedvezőbb kamatért. Ha számlavezetését átviszi a hitelt nyújtó pénzintézethez, akár 2-3%-kal is csökkenhet a kölcsön kamata. A számlavezetési díj bankonként eltérő lehet, ezért ezt is nézze meg.
  • Jövedelem nagysága: Minél magasabb jövedelmet tud igazolni, annál kedvezőbb kamatú kölcsönhöz juthat. A bank a jövedelmet fogja megvizsgálni, hogy az alapján hitelképes-e, mivel a hitelt abból fogja törleszteni. A JTM szabály szerint fedezetlen személyi kölcsön esetében, amennyiben a hitelfelvevők igazolt havi nettó jövedelme 500.000 Ft alatt van, akkor az esetlegesen már meglévő és az új hitel együttes törlesztőrészlete nem lehet több az igazolt jövedelem 50%-ánál, 500.000 Ft-ot meghaladó jövedelem esetén pedig a 60%-ánál. A jövedelmek és az adósságterhek több adóstárs esetében összevontan kezelendők. Kamatkedvezmény általában az átlagkereset feletti bér esetén jár, de ezek a jövedelemhatárok bankonként eltérőek lehetnek.
  • Aktív számlahasználat: A bankszámlanyitás önmagában kevés a kedvezőbb kamat eléréséhez. A hitelintézet aktív számlahasználatot vár el a hiteligénylőtől. Ez azt jelenti, hogy vállalni kell bizonyos számú tranzakció teljesülését (bankkártyás vásárlás, átutalások, csoportos beszedési megbízások, stb.). Ha a jövedelme a hitelt nyújtó pénzintézethez érkezik, ezek a feltételeket könnyű teljesíteni.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...