Fontos az anyagi biztonság

  2021. május 11.

Sokan szeretnének némi pénzügyi tartalékot képezni. Akár azért, hogy biztonságban érezzék magukat, akár azért, mert valamit szeretnének megvásárolni maguknak. A pénz a biztonságon túl, szabadságot is ad. Sokkal magabiztosabban dönthet például egy munkahelyváltásról, vagy új lakás megvásárlásáról, vagy egy befektetésről, ha van annyi tartaléka, hogy nem kell aggódnia a mindennapokon, akár havi bevétel nélkül sem.

 

Fontos az anyagi biztonság

  • A mi a munkahelyet illeti, folyamatosan képezze tovább magát. Olyan munkát válasszon, ahonnan van előrelépési lehetőség. Így időnkét fizetésemelésre lehet számítani, és egyre több pénzt tehet félre.
  • Ne vegyen fel hitelt gyorsan értéküket vesztő dolgokra, mint például, autó, laptop, televízió, mobiltelefon, stb. Ezekből a kis kölcsönökből könnyen akkora havi törlesztőrészlet gyűlhet össze, amit nem tud teljesíteni, így könnyen adósságba verheti magát.
  • Készítsen költségvetést. Így átláthatóbbak havi kiadásai, és bevételei, ezzel elkerülheti, hogy felesleges dolgokra költse pénzét. Ha szeretne havonta megtakarítást képezni, az legyen az első, hogy arra pénzt különít el. Ez azért fontos, mert az anyagi biztonság szabadságot ad. Ha esetleg olyan élethelyzetbe kerül, hogy elveszíti munkáját, van miből finanszírozni életét.
  • Tartsa megtakarítását külön számlán. Ehhez a pénzhez ne nyúljon, de ha esetleg mégis úgy adódik, hogy ebből kell költenie, amint tudja, azonnal pótolja vissza.
  • Legyen pénzügyileg tájékozott. Érdemes pénzügyi oldalakat olvasgatni, tájékozódni a befektetési lehetőségekről, hitelekről, így kellően fel tud készülni a kihívásokra.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...