Félreértések a személyi kölcsönnel kapcsolatban

  2021. október 06.

A személyi kölcsön nagyon népszerű, mégis számos félreértést, lehet hallani ezzel a hitellel kapcsolatban. Sokan vesznek fel személyi kölcsönt, mert viszonylag könnyű hozzájutni, a hitelösszeg pedig szabadon felhasználható. Semmilyen számlával nem kell igazolni, hogy mire költi. Cikkünkben most eloszlatjuk a leggyakoribb tévhiteket a személyi kölcsönről.

 

Félreértések a személyi kölcsönnel kapcsolatban

  • A személyi kölcsön drága. Személyi kölcsönt jóval kedvezőbb feltételekkel lehet igényelni, mint évekkel ezelőtt.
  • Személyi kölcsönt csak kis összegben lehet felvenni. Jelenleg már 10 millió forintos összegben is lehet személyi hitelt felvenni.
  • A számlavezető banknál érdemes személyi kölcsönt igényelni. Ez nem igaz, mert elképzelhető, hogy annál kedvezőbb konstrukciót is talál, amivel akár 10 ezer forintot is spórolhat a havi törlesztőn. Arra azonban figyeljen, hogy a kedvező kondíciókat a bankok feltételekhez kötik. Általában számlát kell nyitni a hitelintézetnél, de sok esetben elvárják az aktív számlahasználatot is.
  • A személyi kölcsönnek nincs induló költsége. Létezik olyan konstrukció, amelyhez nem kapcsolódnak előzetes költségek, ugyanakkor találni olyan személyi kölcsönt is, melynél igényléskor a kölcsönösszeg 1%-át levonják folyósítási díjként.
  • Lakásvásárlásnál a személyi kölcsönből fedezheti az önerőt. Jelenleg az MNB szabályok nem adnak lehetőséget arra, hogy az önerőt személyi kölcsönből finanszírozza a hitelfelvevő. Szigorúan a jegybank által kiadott irányelveket szem előtt tartva használható csak fel személyi kölcsön lakásvásárlási célra.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...