Az idősebb korosztálynak életbiztosítás is szükséges a hitelhez!

  2022. február 18.

Hitelfelvételkor figyelni kell arra, hogy a hitelfelvevő életkora, a hitel lejáratkor általában nem haladhatja meg a 65-70 évet. Kétféle megoldás létezik, ha valaki idősebb korban venne fel hitelt. Az egyik, hogy olyan adóstársat von be a kölcsön felvételébe, akinek életkora megfelel a bank szabályzatának, a másik pedig, hogy hitelfedezeti életbiztosítást köt, így a hitel lejáratakor 70 évnél is lehet idősebb.

 

Az idősebb korosztálynak életbiztosítás is szükséges a hitelhez

Hitelfedezeti életbiztosítás

A hitelfedezeti életbiztosítás a kölcsön futamideje alatt biztonságot jelent. Ha a hiteligénylővel tragédia történik a biztosító kifizeti a hiteltartozást a pénzintézetnek. A piacon található hitelfedezeti célra köthető termékeknek három típusa van:

  • Egyéni kockázati életbiztosítás: A biztosítás összege nem csökken a hitel futamideje alatt, hanem az összeg mindig az eredeti hitelösszeg nagyságával egyenlő. Ha az adós elhalálozik, az aktuális hiteltartozás is visszafizetésre kerül, és a különbözetből marad a családnak is. A biztosítás díját meghatározza a biztosítás összege (ez általában a felvett hitelösszeg nagyságával egyenlő), a hitel futamideje és az életkor.
  • Egyéni hitelfedezeti életbiztosítás: A biztosítási összeg a futamidő alatt a hiteltartozással együtt csökken, mindig csak az aktuális hiteltartozásra vonatkozik a biztosítás. Mivel így a biztosító kockázata is csökken az időszak alatt, a biztosítás díja kisebb, vagyis olcsóbb a termék. A biztosítási összeget teljes egészében a bank kapja meg. A díj ebben az esetben is függ az életkorodtól.
  • Csoportos törlesztésvédelmi biztosítás: A biztosítás csökkenő összegű, csak a hiteltartozásra vonatkozik. Több szolgáltatást is tartalmaz egy csomagban, amelyeken nem lehet változtatni. A biztosítási díj nem függ az életkortól, vagy korcsoportok szerint változik a biztosítás díja.

 


hirdetés

Egyéni életbiztosítások

Az egyéni életbiztosítások díja függ az életkortól. Ennek oka, a biztosító kockázatvállalása. Nagyobb a kockázat, ha egy idősebb emberrel köt szerződést a biztosító, mint ha egy fiatalabbal, így a biztosítási díj is drágább. Az életkor előrehaladtával az egészségi kockázat nagyobb. A biztosítási díj nem fog változni a futamidő alatt.

 

Kiegészítők

Amennyiben saját biztonságáról is szeretne gondoskodni, akkor kiegészítő biztosításokat is vásárolhat a szerződéshez:

  • Törlesztésvédelmi biztosítás: A biztosítási csomagban van rokkantsági, ideiglenes keresőképtelenség és munkanélküliség esetére vonatkozó kiegészítő védelem.
  • Egyéni hitelfedezeti és kockázati életbiztosítás: Az adós választhatja ki, hogy milyen kiegészítőket szeretne. A jövedelemkiesés pótlására az egészségkárosodásra vonatkozó, kórházi napi térítést nyújtó vagy keresőképtelenség esetén szolgáltatást nyújtó kiegészítők lehetnek hasznosak.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...