Az azonnali utalás előnyei

  2020. március 11.

Március 2-án elindult az Azonnali Fizetések Rendszere (AFR) a mobilszám, e-mail cím vagy adószám, adóazonosító jel segítségével indított utalás lehetőségével együtt. A 10 millió Ft alatti, elektronikus úton indított egyedi belföldi forintátutalások 5 másodperc alatt teljesülnek az év 365 napján 0-24 óráig hétvégén és ünnepnapokon is. Az ügyfeleknek nem kell külön kérniük a bankszámlájukról indított, pár másodpercen belüli utalást, ez automatikus a privát felhasználóknál.

Az azonnali utalás előnyei

Minimális feltételek - Az azonnali átutalás a következő feltételekkel teljesül:

 • Az átutalást forint bankszámláról kell indítani.
 • Az átutalni kívánt összeget forintban kell meghatározni.
 • A kedvezményezett bankszámla belföldön vezetett bankszámla legyen.
 • Az átutalandó összeg nem haladja meg a 10 000 000 Ft-ot.
 • Az átutalást elektronikus úton indítják.
 • Az átutalás értéknapot nem tartalmaz.
 • Az átutalás egyedi átutalás.

 

Kedvező díjak

 • Az azonnali átutalás díja megegyezik a bankszámláról indított belföldi forint átutalás díjával.
 • Hitelkártya számláról indított azonnali átutalás esetén az azonnali átutalás díja megegyezik a hitelkártya számláról indított átutalás díjával.

 

Egyszerű adatok - Másodlagos számlaazonosítók

Az azonnali fizetési rendszeren keresztül azonnali átutalás másodlagos számlaazonosító megadásával is indítható, amihez bankszámlaszám megadása nem kell. Ehhez szükséges, hogy a kedvezményezett a bankszámlájához másodlagos számlaazonosítót regisztráljon a számlavezető bankjánál. Másodlagos számlaazonosító lehet: mobiltelefonszám (amely tartalmazza valamely EGT-tagállamra, mint földrajzi területre utaló országkódot), e-mail cím, vállalkozás esetén annak adószáma, lakossági ügyfél esetén a saját adóazonosító jele.

 

Fizetési kérelem

A fizetési kérelem egy olyan szolgáltatás, amellyel a kedvezményezett jelzi a fizető fél felé, hogy pénzösszeget vár tőle. A fizetési kérelem alapján azonnali átutalás teljesítésére akkor kerül sor, ha a fizető fél jóváhagyja a fizetési kérelmet. A fizetési kérelem benyújtása a fizető fél számára nem jelent automatikus fizetési kötelezettséget.

 


hirdetés

Segítség a mindennapokban

 • Ha egy kisebb összegű vásárláskor derül ki, hogy nincs Önnél elég készpénz, akkor a mobilalkalmazási szolgáltatással (MobilBank) néhány érintéssel indíthat utalást, és az eladó pár másodpercen belül meg is kapja az összeget.
 • Egy nagyobb összegű vásárlásnál nem kell készpénzzel fizetnie akkor sem, ha a kereskedő nem fogad el bankkártyát. Az összeget a MobilBank segítségével átutalhatja.
 • Baráti összejöveteleken gyakran előfordul, hogy az étteremben egy összegben fizetik a számlát. Ha esetleg nincs Önnél készpénz, indíthat barátja számlájára egy fizetési kérelmet. Miután ő jóváhagyta, másodperceken belül meg is érkezik az összeg.
 • Amennyiben Ön kisvállalkozói vagy vállalati ügyfél, nagyon jól tudja, hogy egy fontos átutalás azonnali teljesülésén múlhat egy sikeres üzlet. Feledkezzen meg a teljesítési határidőkről és utaljon akár bankon kívül, a kívánt összeg partnere számláján lesz másodperceken belül.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...