A legnagyobb hibák a Lakásfelújítási támogatás igénylésekor

  2021. december 30.

A Lakásfelújítási támogatás 2021. év eleje óta érhető el. Azok a családok vehetik igénybe, akik legalább egy gyermeket nevelnek. A támogatással a felújítási munkálatok teljes költségvetésének fele, de legfeljebb 3 millió forint igényelhető vissza utólag, a Magyar Államkincstár felé benyújtott számlák után. Vagyis a munkadíjat és az anyagköltséget előre meg kell finanszírozni. A támogatás igénylésekor előfordul, hogy az igénylők hibákat követnek el. Az alábbi hibák nehezen módosíthatók, így hosszabb időre is felfüggeszthetik a Lakásfelújítási támogatás igénylési folyamatát. Ha nem sikerül utólag teljesíteni a feltételeket, akár el is utasíthatják az igénylést.

 

A legnagyobb hibák a Lakásfelújítási támogatás igénylésekor

  • A lakcímkártyán szereplő cím nem egyezik meg az ingatlan-nyilvántartásban szereplő címmel.
  • A vállalkozói szerződés nem tartalmazza az összes szükséges elemet, például ha a számlák alapján a vállalkozó biztosította az anyagot, de ez a vállalkozói szerződésben nem került feltüntetésre, vagy ha nincsenek összegszerűsítve a munkálatok és anyagköltségek.
  • A vállalkozó szerződés nem tartalmazza annak 1. számú mellékletét, amelyen tételesen fel vannak sorolva az elvégzett munkák, a vásárolt anyagok, azok költségei és összesítése.
  • A vállalkozási szerződés mellékletében feltüntetésre kerül olyan anyagköltség, amelyről nem a vállalkozó állított ki számlát, hanem az igénylő vásárolta meg.
  • A kérelemhez csatolt számlán az anyagköltség és a vállalkozó díj egy összegben lett feltüntetve.
  • A felújítási, vagy korszerűsítési munkálatok nincsenek részletesen felsorolva, így azok megismerése az Államkincstár részéről nem lehetséges.
  • Annyi számlaösszesítő kerül benyújtásra a kérelemmel, ahány típusú tevékenységet végeztek, ahelyett, hogy egy számlaösszesítő kerülne beadásra, amin minden fel van tüntetve.
  • A számlaösszesítőben a számlatételek kerülnek felsorolásra, nem pedig az építési tevékenységenkénti bontásban szerepel az anyagköltség és a munkadíj.
  • Csak végszámla kerül benyújtásra, pedig az adott tranzakcióhoz előlegszámla is tartozik.
  • A számlán adószám is fel van tüntetve a vevő (igénylő) adatai között.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...