A jó hitelválasztás lépései

  2021. július 24.

Sokan vesznek fel hitel manapság. Amennyiben nem szeretné a napjait azzal tölteni, hogy végigjárja a bankokat, és hitelajánlatokat hallgat órákon keresztül, használja a Hitelmax hitelkalkulátorát. Segítségével megnézheti a legjobb ajánlatokat oldalunkon. Online hiteligénylés esetén a rendszer egyenesen a bank előbírálati vagy bírálati részlegéhez adja le igénylését, így gyorsabban megtudhatja, hogy jóváhagyta-e a pénzintézet hitelét, mint személyesen. Csak néhány adatot kell megadnia, és a rendszer kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyekből választani tud. A regisztráció ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel nem jár.


A jó hitelválasztás lépései

  • A hitelösszeg meghatározása.
  • Mekkora a biztonsággal bevállalható havi törlesztőrészlet? JTM korlát: Fedezetlen személyi kölcsön esetében, amennyiben a hitelfelvevők igazolt havi nettó jövedelme 500.000 Ft alatt van, akkor az esetlegesen már meglévő és az új hitel együttes törlesztőrészlete nem lehet több az igazolt jövedelem 50%-ánál, 500.000 Ft-ot meghaladó jövedelem esetén pedig a 60%-ánál. A jövedelmek és az adósságterhek több adóstárs esetében összevontan kezelendők. Jelzáloghitel esetében a törlesztőrészlet nem lehet magasabb a havi nettó bér 25%-ánál, 500.000 Ft jövedelem alatt, afölötti jövedelem esetén pedig 30% a korlát. A fix törlesztőrészletet öt és tíz év közötti ideig biztosító lakáshiteleknél pedig 35, illetve 40% a limit. Az 50 és 60%-os limit csak a minimum tíz évig vagy a futamidő végéig fix törlesztőrészletű lakáshitelekre vonatkozik.
  • A futamidő meghatározása a hitelösszeg és a törlesztő alapján.
  • Kamatkockázat-vállalás, amennyiben emelkednek a kamatok, a havi törlesztőrészlet is emelkedni fog, így minél gyakrabban módosulhat a hitel kamata, annál nagyobb ennek a kockázata.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...