A földhivatalok is korlátozásokat vezettek be!

  2020. április 01.

Egyre több intézmény vezet be speciális szabályokat a koronavírus miatt. A földhivatalok is korlátozásokat vezettek be. A földhivatalok is alkalmazkodtak a kialakult új helyzethez, több helyen is rendkívüli intézkedéseket rendeltek el. Van olyan földhivatal, ahol már csak előre egyeztetett időpontban lehet ügyfélfogadásra menni. A budapesti hivatalokban személyes ügyintézésre már nincsen lehetőség. A bevitt dokumentumokat a bejáratnál elhelyezett urnába kell tenni.

 

Az egyes hivatalokban bevezetett eljárásokról a földhivatal.hu honlapon tájékozódhat, a “Megyei Földhivatalok” menü alatt. Érdemes előzetesen telefonon is egyeztetni az illetékes irodával, hogy aktuálisak-e még a honlapon található adatok.

A bejegyzések zavartalanul folynak, az új rend ebből a szempontból fennakadást nem okoz. Viszont a lakáshiteligénylők dolgát megnehezítheti a változás. A korlátozott személyes ügyfélfogadás növeli az ügyintézési időt, ami pedig megnehezíti a hiteligénylést. Ennél még nagyobb problémát jelent az, ha nincs is személyes ügyintézés az adott földhivatalban. A dokumentumokat ugyan be lehet dobni egy iratdobozba, amelyet aztán a földhivatal fel is dolgoz, de több nagyon fontos dokumentumot, csak később kap meg az ügyfél postán.

A földhivatal által érkeztetett adás-vételi szerződést a hitelintézetek eddig a befogadáskor már kérték. Ezt azonban most nem lehet megkapni egyből, csak a dokumentum feldolgozása után, amikor is a földhivatal postázza azt. Emiatt nem lehet hiánytalanul beadni a hitelkérelmeket. A hivatal által érkeztetett jelzálogjog kérelemre is szükség volt eddig a pénz kifizetéséhez.

 

Korlátozottan érhetők el a földhivatalok - Megoldás

A fent említett problémákra van megoldás. Jelenlegi információink szerint, több bank változtatott korábbi gyakorlatán. A földhivatal által érkeztetett adás-vételi szerződést csak később kérik be a pénzintézetek, így a hiteligény beadása ennek a dokumentumnak a hiánya miatt nem csúszhat el. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs szükség adás-vételi szerződésre valamilyen formában, illetve az igényléshez kapcsolódó egyéb dokumentumokra. Van olyan bank is, amely nem kéri a hitel folyósításához a földhivatal által érkeztetett jelzálogjog kérelmet, elégséges számunkra, ha ennek ténye megjelenik a tulajdoni lapon.

 

Ha lakáshitelre is szüksége van az ingatlanvásárláshoz, használja a Hitelmax lakáshitel kalkulátorát. Ennek segítségével, objektív, megbízható forrásból egy reális összképet kaphat a lakáshitel ajánlatokról. Az online kalkulációval rengeteg időt is spórolhat, mert ezáltal, csak a választott bankfiókba kell bemennie. A kalkulátor használata egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Adatainak megadása után a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legkedvezőbb konstrukciót.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...