Transferwise – Borderless számla

  2018. november 23.

A közelmúltban az úgynevezett fintech cégek (A FinTech az angol „Financial Technology” kifejezésből származik, ami pénzügyi technológiákat jelent. A FinTech utalhat digitális pénzügyi szolgáltatóra, amely a hagyományos pénzügyi szolgáltatókhoz (pl. bankokhoz) képest a legújabb technológiákat használja innovatív, magas ügyfélélményt biztosító pénzügyi szolgáltatások nyújtására.) felforgatták a devizaküldés szektorát. A bankok túl drága díjakat szabtak ki a devizaváltásra, és annak határon túli utalására. Ennek következményeképpen szükségessé vált egy olyan szolgáltatás létrehozása, ami ugyanezt olcsóbban, gyorsan, ügyfélbarát módon kínálja. Így alakult ki a Transferwise rendszer, amely folyamatosan fejlődik, már bankszámla, illetve Transferwise bankkártya is létezik hozzá. A legújabb fejlesztés pedig a Transferwise – Borderless számla.

 

A TransferWise rendszer Angliában jött létre 2011-ben, Magyarországon 2016-ban lett elérhető. Kedvező tulajdonságainak köszönhetően hamar nagyon népszerű lett. Ma már a világ több mint 60 országába biztosítja a pénzforgalmat. A Transferwise egy gyors, olcsó, megbízható, kedvező árfolyamokkal dolgozó, online rendszer. Lényege azon alapul, hogy a cég minden országban nyit egy saját bankszámlát, ezen gyűjti össze a külföldi utalásra szánt megbízásokat. A kimenő és bejövő tételeket összesíti és csak az egyenleget, a nettó különbséget utalja ki, vagy fogadja be, így a megbízások jelentős része országon belül marad.

 


hirdetés

Az európai fintech cégek között az egyik legnagyobb sikerű cég a Transferwise, melyet több mint 1 milliárd dollárra értékelnek. Tavaly először már nyereséges volt a cég, 100 millió font profitot termelt. A Transferwise alapvetően nemzetközi átutalásokban utazik, a rendszerük egy P2P, azaz személyek közötti logika mentén működik. A Transferwise-zal történő utalás olcsóbb a banki vagy más típusú átutalásoknál. A cégnek 700 alkalmazottja van, és havonta 1 milliárd fontnyi átutalás fut át rajtuk 40 devizában. Jó, ha tudja, hogy a facebookos chatboton keresztül, akár Magyarországról is lehet átutalásokat indítani a TransferWise-zal.

 

A Borderless számla, vagyis a Transferwise legújabb szolgáltatása már kisvállalkozásoknak is lehetővé teszi, hogy a banki tranzakciós díjak töredékéért tudjanak pénzt utalni külföldre. A számlanyitás és a pénzfogadás teljesen díjmenetes, a küldés költsége attól függ, hogy mi a pénz útja.

Az átváltás középárfolyamon történik. Összesen 15 különböző valutában lehet számlát nyitni. A cég az új szolgáltatással a szabadúszók, egyéni vállalkozók és kkv-k igényeinek szeretne megfelelni Európában és az Egyesült Államokban. Igyekszik a banki szolgáltatások helyett egy olcsóbb alternatívát kínálni az embereknek. A cég a kriptovalutákat (A kriptovaluta olyan digitális eszköz, mely csereeszközként vagy manapság fizetőeszközként is funkcionál. Kriptográfiát (titkosítást) használ a tranzakciók biztonságossága érdekében. A kriptovaluták a digitális valuták egy részhalmazát képviselik, de besorolhatók az alternatív valuták vagy a virtuális valuták csoportjába is.) nem tartja konkurenciának, mert úgy vélik, azok jelenleg nem nyújtanak életképes megoldást sem az üzleti szereplők, sem a magánemberek számára.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...