Áruhitel igénylése

  2021. március 24.

Számos magyarországi pénzintézet nyújt áruhitel szolgáltatást. Az áruhitel, vagy más néven áruvásárlási hitel, egy olyan rövid, vagy középlejáratú kölcsön, mely egy nagyobb értékű termék megvásárlásának finanszírozását segíti. Az áruhitel forint alapú bankkölcsön, melynél az ügyfél nem pénzt kap, hanem a megvásárolni kívánt árut. Az áruhitel igénylése igen egyszerű művelet. Mutatjuk!

 

Azért olyan népszerű az áruhitel a vásárlók körében, mert azonnal birtokba is vehetik a kiválasztott árucikket, viszont fizetni csak később kell. A hitelintézet vásárláskor megfinanszírozza az összeget, majd meghatározott időtartamon belül, általában rögzített kamatozással, egyenlő havi részletekben kell törleszteni. Az áruhitel fedezete maga az áru lesz arra az esetre, ha nem tudná fizetni a hiteligénylő a hitelt.


hirdetés

 

Az áruhitel igénylése általában a vásárlás helyszínén zajlik. Az ügyfélnek nem kell a hitelező bankkal kapcsolatba kerülnie. Egy formanyomtatványt kell kitölteni a jövedelemre, személyi körülményekre, az igényelni kívánt hitel főbb jellemzőire vonatkozóan, ami után azonnal megtudhatja, hogy milyen feltételekkel veheti fel az áruhitelt. Amennyiben Önnél vannak az áruhitel felvételéhez szükséges dokumentumok (személyazonosságot igazoló dokumentum, közüzemi számlák, jövedelem igazolás, stb.), meg is kötheti a kölcsönszerződést, kifizetheti az önerőt, ha van, és már viheti is haza az árucikket.

Sokszor hallhatunk 0% THM-ű áruhitelekről. Általában ezeknél a termékeknél az ár már tartalmazza a kamatot, vagy a kereskedő és a hitelező közösen átvállalja azt.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...