Pénzküldési funkcióval bővül a Viber!

  2019. október 14.

Az, hogy az informatika és a technológia akár napi szinten fejlődik, már nem újdonság. De az, hogy velük kéz a kézben a pénzügyi szektor is fejlődik, az nem szokványos. Magyarországról indul a Viberes pénzküldés. Nem rég érkezett a hír, miszerint pénzküldési funkcióval bővül a Viber! A Viber felhasználóit magyar fejlesztésű szolgáltatás segíti, hogy az üzenetek mellett pénzt is megosszanak egymással. A szolgáltatás azokat célozta meg, akik egymás között, személyes szinten fizetnek ki szolgáltatásokat vagy termékeket. Így egyszerűbb lehet összedobni egy éttermi vacsora, vagy néhány közösen megvásárolt mozijegy árát.

 

Az úgynevezett fintech cégek megjelenése előtt, plusz költséget jelentett, ha egyik számláról a másikra más pénznemben utalt valaki pénzt. Például ha a fizetés nem forintban érkezett, akkor nyitni kellett egy devizaszámlát. Ha máshová kellett pénzt küldeni erről a számláról és az átváltásra került, a bank a saját, nem túl kedvező rátáján váltott.

Később megjelentek a pénzküldő szolgáltatások, amelyek középárfolyamon váltottak, és minimális díjat számoltak fel a szolgáltatásért. Ezek az egymással is versengő vállalkozások egyre jobb lehetőségeket kínáltak, és néhány lehetőséget már a hazai ügyfelek is használhattak. A pénzküldő szolgáltatások egyik úttörője a TransferWise volt.


hirdetés

Ide lépett most be a Viber, amellyel már pénzügyi tranzakciókat is lehet végezni. Magyar kibocsátású bankkártyával is működik, azaz ez a lehetőség már nemcsak a külföldön dolgozó honfitársainknak szól. A nem banki utalásoknak megvannak a határai a pénzmosási törvények miatt. A havi maximális limitje a Moneytou küldéseknek 125 000 forint, évente pedig 780 000 forint, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket is.

 

Idén év végéig a Moneytou szolgáltatást szombatonként kedvezményes tarifával hirdetik, vasárnaptól péntekig a pénzküldés díja 79 forintba, szombatonként 49 forintba, plusz a 3000 forintot meghaladó részösszeg 1,5 százalékába kerül. A Moneytou révén kisebb összegű átutalásokat gyorsan és biztonságosan lehet intézni. Az új szolgáltatás mérföldkőnek számít a Viber tevékenységében.

 

A Mastercard technológiája, és a NeoPay új szolgáltatásával egész nap elérhető a fizetési szolgáltatás. A funkció elindításához a Viber appon belül a Moneytou ikont kell kiválasztani a pénzküldéshez, a felhasználóknak csak egyszer kell regisztrálniuk kártyájukat. A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan. A középtávú cél a bővítés első szakaszában az, hogy a funkció több mint 25 millió Rakuten Viber felhasználó számára megjelenjen, és alkalmazható legyen Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában is. A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra Internet Bank és a Wirecard biztosítja a Mastercard és a Visa azonnali fizetési rendszerein keresztül.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...