Online banki ügyintézéskor fontos a biztonság

  2021. május 04.

Ma már minden pénzintézet rendelkezik online felülettel. A banki ügyintézés legolcsóbb, és legkényelmesebb módja az online bankolás. Internetbankon keresztül azért lehet ilyen olcsó az ügyintézés, mert gépek szolgálják ki az ügyfeleket, vagyis minden élő munkát igénylő feladatot magunk végzünk. Számos szolgáltatást intézhet online felületről. Például lekérdezheti számlaegyenlegét; indíthat átutalásokat; kezelheti megtakarításait, értékpapírszámláit; intézhet csoportos beszedési megbízásokat; illetve az ügyfélszolgálattal is kapcsolatba léphet. Az online banki ügyintézés, azért is közkedvelt szolgáltatás, mert nagyon gyors. Nem kell sorban állnia a bankfiókban, pár gombnyomással elintézheti, amit szeretne. Nagyon fontos, hogy online banki ügyintézéskor figyeljen a biztonságra. Ha betartja az erre vonatkozó szabályokat, nem kell tartania a visszaélésektől.

 

Ha online intézi ügyeit, figyeljen a biztonságra – legfontosabb szabályok

  • Banki ügyeit lehetőleg otthoni számítógépéről intézze, ne idegen gépről. Így kisebb az esélye a visszaéléseknek.
  • Folyamatosan tartsa karban a számítógépén levő biztonsági programokat (például vírusírtó program).
  • Bizalmas adatait lássa el kóddal. Az a jó kód, amelyik tartalmaz nagybetűt, kisbetűt, számot, és lehetőleg nem kapcsolódik személyes adataihoz (Például neve a születési dátumával kombinálva az egyik legrosszabb opció.).
  • Folyamatosan ellenőrizze számlamozgását, ha valami szokatlant tapasztal, azonnal vegye fel a kapcsolatot a bankfiókkal.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...