Milyen módokon lehet a hitelkártyatartozást visszafizetni?

  2022. június 16.

Egy hitelkártyával a bank pénzét használja, nem a sajátját. Ha betartja a hitelkártyára vonatkozó szabályokat a hitelintézet pénzét ingyen forgathatja. A három fő szabály a hitelkártyára vonatkozóan, hogy ne lépje túl a hitelkeretet, mindig időben fizesse vissza tartozását, ne használja készpénzfelvételre a kártyát. Ha ezeket betartja, a hitelkártyával csak nyerhet, akár még pénzt is spórolhat. A hitelkeretet a bank határozza meg egyénre szabva, ami általában a nettó kereset 2-3-szorosa. Ha úgy érzi, hogy Ön nem képes teljesíteni a hitelkártyára vonatkozó feltételeket, ne igényelje, mert nagyon könnyen adósságot halmozhat fel. A hitelkártya igénylése nagyon egyszerű, sokakat pont ez a könnyű hitelhez jutás sodor nehéz helyzetbe. Egy hitelkártyáról elhasznált pénzt vissza is kell fizetni. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen módokon lehet a hitelkártyatartozást visszafizetni. A hitelkeret visszafizetésére többféle lehetőség is van, így biztosan mindenki megtalálja a legmegfelelőbbet.

 

A hitelkártya használatakor van egy 1 hónapos (30-45 nap) türelmi időszak, mely során maximum a megállapított hitelkeret mértékéig ingyen használhatja a bank pénzét. A következő időszak a visszafizetési időszak, ami 15-23 nap, ez alatt kell rendezni az előző hónap végén fennálló tartozást. Ez a 15-23 napos visszafizetési időszak már része a következő 1 hónapos költési időszaknak is. Ha nem történik meg időben a kölcsön visszafizetése, vagyis a türelmi időn belül, kamattal terhelik meg tartozását, amelyet az elhasznált összegen felül meg kell fizetni.

 

Milyen módokon lehet a hitelkártyatartozást visszafizetni?

  • Csoportos beszedési megbízás: Ez legkényelmesebb fizetési megoldás, ezzel biztosan időben kifizetésre kerül a kölcsön. Hátránya, hogy drága (akár több, mint 1000 Ft is lehet), illetve, hogy nem minden pénzintézet ad erre lehetőséget.
  • Csekk: Aminek helyes elnevezése készpénz-átutalási megbízás. Ezt a postán tudja befizetni, a bankhoz később érkezik be, ezért célszerű a határidő előtt legalább 2-3 munkanappal rendezni. Ezekre a befizetésekre több pénzintézet befizetési költséget számít fel. Minden hitelintézet hirdetményében megtalálható az erre vonatkozó díjtétel, ami általában pár száz forint.
  • Eseti átutalási megbízás: Ha két különböző banknál van a folyószámlája, és a hitele, akkor ez a legegyszerűbb, és kisebb adósság esetén a legolcsóbb megoldás.
  • Átvezetési megbízás: Ha egy banknál van a folyószámlája és hitele, akkor a számlák közti ingyenes átvezetéssel ki lehet egyenlíteni az adósságot. Ez költséghatékony megoldás.
  • Pénztári befizetés: A bankfiókban is van lehetőség a tartozás befizetésére. Ez a megoldás azonban még a sárga csekkes befizetésnél is drágább.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...