Legyen tudatos hitelfelvevő!

  2021. május 07.

Nagyon fontos a tudatos pénzügyi gondolkodás, mert csak így lehet hosszú távon anyagi biztonságban. Egy nagyobb döntés, például hitelfelvétel előtt ennek különösen nagy jelentősége van. Nem mindenkinek magától értetődő, hogy jól bánjon a pénzével, legyen megtakarítása, stb. Érdemes már gyerekkorban elkezdeni a pénzügyi tudatosságra nevelést, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) számos programmal segíti ezt. Sokan könnyelműen ugranak bele egy hitelfelvételbe, és gyorsan eladósodnak. Hogy ez Önnel ne forduljon elő, legyen tudatos hitelfelvevő. Egy hitelfelvétellel évekre, akár évtizedekre is elkötelezheti magát. Ezért nagyon fontos, hogy jól gondolja át a hitelfelvételt. Ne csak a jelenlegi helyzetét vegye figyelembe, tekintsen a jövőbe is.

 


hirdetés

Legyen tudatos hitelfelvevő 

  • Pontosan határozza meg, hogy mekkora összegre van szüksége céljai megvalósításához.
  • Fontos a széleskörű tájékozódás, több pénzintézetnél is érdeklődjön.
  • Ne csak egyféle forrásból gyűjtsön információkat. Használhat összehasonlító oldalakat, de bemehet személyesen is a hitelt nyújtó intézményekbe, valamint online is kérhet segítséget az ügyintézőktől, mert ők naprakész információval szolgálnak.
  • Amiről mindenképpen tájékozódnia kell: kamat mértéke; futamidő; előtörlesztés lehetősége; hitelfelvétellel járó költségek; milyen lehetőségei vannak, ha a folyósítás után nem tudja fizetni a törlesztőrészletet.
  • Ne döntsön azonnal. Nézze át otthonában, nyugodt körülmények között, alaposan a dokumentumokat. Mérlegeljen, tervezze meg a hitelfelvételt. Gondolja végig, hogy, mekkora kockázattal és kötelezettséggel jár az adott ajánlat, tudja-e vállalni.
  • Az MNB a Minősített Fogyasztóbarát Termékekkel támogatja a tudatos pénzügyi döntést. Ezek a hiteltermékek kiszámíthatóak és biztonságosak. Nagy előnyük a hosszabb kamatperiódus vagy akár a teljes futamidő alatt fix törlesztőrészlet. Ezek csökkentik a hitelezéssel járó kockázatot. Ma már a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel mellett, Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön, és otthonbiztosítás is elérhető a lakosság számára.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...