Az ingatlanirodák segítségünkre lehetnek!?

  2017. január 13.

A lakásvásárlási kedvvel egy időben az eladási kedv is megnőtt. A magáneladások, vásárlások mellett az ingatlanirodákon keresztül bonyolított tranzakciók száma is növekedést mutat. De vajon az ingatlanirodák segítségünkre lehetnek!? Megfigyelhető, hogy az eladók nagy része kezdetben magán úton próbálna boldogulni ingatlana eladásával, ennek nehézségeivel azonban csak később szembesül. Gondot okozhat például az eladásra szánt idő hiánya, a folyamatos telefonos felvilágosítás munka közben, időpont egyeztetés a vevőkkel, az ingatlan állandó bemutatása, stb. És valljuk be sok tulajdonos nem számít született ingatlanosnak, ezért is bízza inkább profikra az ügyet.

Az ingatlanközvetítő első feladata felmérni az ingatlant, annak minden előnyével, hátrányával. Miután felvette az adatokat, általában megbeszélnek egy induló árat. Érdemes nagyjából a piaci árhoz igazodó árat megadni irányárként. Fontos tehát, hogy tisztában legyünk, az ingatlanunk valós piaci értékével. A viszonylag reális árú ingatlanok nagyon hamar elkelhetnek, még ha hitellel terheltek is, és hitellel vásárolja meg az új tulajdonos.

 

Az ingatlanirodák segítségünkre lehetnek!? Vizsgáljuk meg a dolgot a vevő oldaláról is!

Hasonlóképpen az eladókhoz sok vevő is első körben magánúton próbálkozik ingatlanvásárlással, de hamar rájön, hogy számos nehézségbe ütközik. Végignézni a sok lakáshírdetést, felhívni egyesével, tájékozódni az ingatlanról, majd megnézni számtalan számára nem megfelelő lakást. Érdemesebb inkább egy ingatlanközvetítő irodával felvenni a kapcsolatot. De azért legyen résen, ne dőljön be az ingatlanos trükköknek!

Fontos tudni, hogy az országos irodáknál bevett gyakorlat, hogy a vevők részére minden ingyenes. Feltérképezik a vásárló anyagi lehetőségeit, hitelképességét, elképzelését, motivációját, majd a számára megfelelő ingatlanok közül kedvére válogathat a vásárló.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...