Hány éves kortól igényelhető személyi kölcsön?

  2021. július 06.

Egy személyi kölcsön feltételei egyszerűek, ezért könnyű hozzájutni. A személyi kölcsön összege bármire, szabadon elkölthető, ingatlanfedezet nem szükséges hozzá. A hitel felvételekor a biztosíték az adós jövedelme lesz. Személyi kölcsönt az kaphat, aki megfelel a bankok által támasztott követelményeknek a hitelbírálat során. Minél jobb adósnak tekinti a bank, annál jobb feltételek mellett kaphat kölcsönt. Az egyik legfontosabb alapfeltétele egy kölcsönnek az életkor. Fontos kérdés, hogy hány éves kortól igényelhető személyi kölcsön?

 

A személyi kölcsönt, mint gyors pénzügyi segítséget is szokták emlegetni, mert átfutási ideje rövid. Ha saját számlavezető bankjánál igényli a kölcsönt, akár pár óra alatt számláján lehet a pénz, egyéb esetben sem hosszú a hitelbírálat ideje, néhány napot vesz igénybe.

A személyi kölcsön igényléséhez elég néhány dokumentum: személyi igazolvány (vagy útlevél, jogosítvány); lakcímkártya; adókártya; munkáltatói igazolás (egyéni vállalkozó, KATA, EVA esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás a cégre és magánszemélyre is; nyugdíjas esetén nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány); bankszámlakivonat; már meglévő hitelek igazolásai.


hirdetés

 

Hány éves kortól igényelhető személyi kölcsön?

A szabályzat szerint személyi kölcsön 18 éves kortól igényelhető, de a bankoknál általában 22-24 év az alsó korhatár. Ha a hiteligénylő nem felel meg a bank által előírt alsó korhatárnak adóstárs bevonása szükséges a hitelügyletbe.

A személyi kölcsön felvételének felső korhatára is van, ami általában 72 év, de ez bankonként eltérő lehet. Amennyiben az adós betölti a bank által meghatározott életkort a hitel futamidejének lejárata előtt, egy olyan adóstársat kell bevonni a személyi kölcsön felvételébe, aki a hitelkérelemkor betöltötte a bank által meghatározott alsó korhatárt, de a kölcsön végtörlesztéséig nem tölti be a bank által meghatározott felső korhatárt, valamint megfelel a személyi kölcsön igénylési feltételeinek.

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...