Elszabadultak az ingatlanárak a Balatonnál!

  2017. május 23.

Friss felmérések szerint, jó ma Magyarországon tóparti ingatlantulajdonosnak lenni, hiszen az ottani ingatlanárak már a legdrágább városok árszínvonalát is utolérték. Napjainkra nagyon elszabadultak az ingatlanárak a Balatonnál. Az északi part drágább, a délinél, viszont vannak  olcsóbb települések is, ilyen például Balatonalmádi és Révfülöp. Árkategóriában Tihany és Balatonfüred a legdrágább. 

 

A balatoni nyaralók ára az utóbbi 2 évben 20%-ot emelkedett, és ez a folyamatos drágulás nem áll meg. Míg a Balaton északi partján egységesen 390 ezer/négyzetméter az ingatlanár, addig Füreden, -ahol majdnem 40%-os a drágulás- 580 ezer/négyzetméterbe kerül egy ingatlan, Tihanyban pedig már egy négyzetméter ára eléri a 700 ezer forintot. 

A déli parton található Szántódon, Zamárdiban és Siófokon idén már 450-500 ezres négyzetméterárak vannak. A balatoni megyék nagyvárosaiban is emelkedés figyelhető meg. Veszprémben például tavaly május óta 5%-kal nőttek a négyzetméterárak, így már 260 ezer forint/négyzetméterbe kerül egy igtlan. Somogy megyében is megfigyelhető az emelkedés, ott 6%-os volt.

Viszont, ha egy kevésbé frekventált helyen szeretne ingatlant vásárolni, olcsóbban megúszhatja, mert a legfelkapottabb településeken kívül, akár már 200 ezer forintos négyzetméteráron is lehetséges nyaralót vásárolni.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...