Hogyan kell törleszteni a lombard hitelt?

  2017. szeptember 06.

A lombard hitel, egy zálogjogon alapuló hitelfajta, mely bármilyen célra felhasználható, legyen az egy új konyhabútor, tartozás kiegyenlítése, de akár autót is vásárolhat belőle. Jelzálogon alapuló hitelfajta, vagyis valamiféle biztosíték (fedezet) ellenében nyújt kölcsönt a bank, ami általában bankbetét, értékpapír lehet. De előfordulhat az is, hogy a bank elfogad egyéb piacképes kézizálogot, amely lehet akár tárgy is. 

 

Ki igényelheti a lombard hitelt?

A lombard hitelt igényelni azon banki ügyfelek tudják, akiknek megtakarítása van a banknál. A futamidő alatt a fedezetkénzt nyújtott megtakarítást zárolja a bank, így az ügyfél nem tud hozzányúlni megtakarításához a futamidő végéig. 

 

Hogyan lehet törleszteni? 

A kölcsönszerződésben meghatározott feltételek szerint kell törlesztenie az adósnak a lombard hitelt. 

A törlesztés esedékességéig kell, hogy befizetésre kerüljön a törlesztőösszeg, ami a kölcsönigénylésen feltüntetett naptári nap. Lehetőség van arra, hogy az adós határozza meg a törlesztésének időpontját, de ezt szerződésbe kell foglalni, és a hónap 1-28. naptári nap közé kell, hogy essen. Abban az esetben, ha a törlesztés meghatározott időpontja nem munkanapra esik, akkor a következő munkanapon kell befizetni az összeget. 


hirdetés

A deviza alapú kölcsönt az adós devizában is végtörlesztheti, de a bank felé írásban, adatlap kitöltésével kell jelezni. 

A hirtelen és váratlanul elhunyt ügyfelek esetében a haláleset tudomásszerzése, és a  hagyatéki eljárás lezárta közti időszakban a hitelszámlán fennálló és érkező tartozás külön rendelkezés nélkül, automatikusan végtörlesztésre kerül. Ebben az esetben a bank nem számít fel egyéb díjakat.

 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...