Változik a CSOK, és egyéb kedvezmények jönnek a családoknak!

  2017. május 30.

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt, vagyis a CSOK-ot sokan igénybe vették az elmúlt években, viszont a jövőben további változások várhatóak, hogy még több családot hozzásegítsenek az otthonteremtéshez. Lázár János jelentette be, hogy újabb módosítások lesznek jövő évtől a CSOK-ban. A törvénymódosítás célja, hogy a CSOK-ot igénybe vevők egyszerűbben tudjanak lakóházat építeni, továbbá egyszerűsödnek az építésre vonatkozó szabályok a zártkerti-és üdülőövezetben lévő ingatlanokra, illetve a vezetékes ivóvízre. Az új házat vásárlókat, vagy építőket is jobban segíti az állam, hiszen 27%-ról 5%-ra csökkentik az ÁFA visszatérítését. A családi adókedvezményben is magasabb összegre számíthatnak a 2 gyermekes családok.

 

Változik a CSOK, és egyéb kedvezmények a családoknak! 

A most bejelentett egyéb változások: 

  • Diákhitel elengedése gyermekszámtól függően.
  • Bölcsődefejlesztési program.
  • Kiterjeszti a kormány a diplomás GYED időtartamát.
  • Családos jelzáloghitelesek tartozásának elengedése állami támogatással.
  • Bölcsődeépítés- és korszerűsítés várható
  • Külföldön élőknek is elérhető lesz a babakötvény
     

A frissen házasodottakat is érintik a 2018. január 1-től életbe lépő változtatások, ha a házasságkötést követően hamar érkezik a közös gyermek. Jelenleg a  2 éves "első házas" adókedvezményt lehet igénybevenni, de jövő évtől, ha 2 éven belül érkezik a baba, párhuzamosan az első gyermek után járó adókedvezménnyel együtt igénybevehetik. 

CSOK-változások 2018!


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...